Címlap

Pályázatok

 

 

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet

és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának

2014–2015. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett

a tehetséges fiatalok felkészítését végző, kiváló programmal dolgozó

alapfokú művészetoktatási intézmények támogatására.

 

A pályázati kategória kódja:

NTP-AMI-14

 

 

 

E pályázaton nyert Iskolánk támogatást a 2015. június 22-26. között megrendezésre kerülő Badacsonytomaji tehetséggondozó tábor szervezéséhez.

 

A Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola nyári zenei szaktáborozása 2015-ben immár 6. alkalommal került megrendezésre. Minden évben szeretettel térünk vissza Badacsonytomajba, ahol már hagyománnyá vált a június végi zenei élet fellendülése.

Az eddig eltelt idő alatt a zenekarok igen sokat fejlődtek, jelentős számú művet tanultunk meg, illetve frissítettük fel a meglévő repertoárt. A táborban elsajátított műveket az együttesek igen jól tudták hasznosítani különböző kerületi, fővárosi és országos szintű ünnepségeken, találkozókon, valamint önálló hangversenyeken.

Zenekaraink igen jelentős szerepet töltenek be a XVIII. kerület kulturális életében, a közművelődés terén, s a zeneiskolában tanuló növendékek számára célt és rangot jelent a zenekarban való muzsikálás.

Zenekaraink fejlődése érdekében a táborozás alatti intenzív felkészülésnek igen nagy jelentősége van, mivel a rendszeres, napi több alkalommal megszervezhető próbákat év közben a gyerekek elfoglaltsága miatt nem tudjuk megvalósítani.

A táborozás ideje alatt szaktanárok irányításával minden napos szólampróba szervezhető, ami szakmailag jól előkészíti az összpróbákat és a tábor lezárásaként adott koncertet. A szakmai tevékenységen túl arra törekszünk, hogy az együttlét közösségformáló erejét kihasználva segítsük az új zenekari tagok beilleszkedését, valamint tartalmas szabadidős programot kínáljunk a táborozó diákok számára.

 

A szakmai tevékenységen túl arra törekszünk, hogy az együttlét közösségformáló erejét kihasználva segítsük az új zenekari tagok beilleszkedését, valamint tartalmas szabadidős programot kínáljunk a táborozó diákok számára.

 

A tehetség hét keretén belül - az eddigiektől eltérően - 3 hangversenyt adtunk a helyi lakosság legnagyobb örömére.

(A plakátok megtekinthetőek az alábbi linkekre kattintva.)

 

Plakát 1 

Plakát 2

Plakát 3

 

Fények

A pályázati kiírás része volt a "2015 Fény Nemzetközi Éve" kezdeményezésű projekt, melyre a táborban kiemelt figyelmet fordítottunk.

A projekthez kapcsolódó, illetve a táborban, a táborról készült képek megtekinthetőek.

 

Az album megtekintéséhez kattints ide!

 

Rövid videó összefoglaló megtekintéséhez kattints ide!